HBE-Ikon-hvit

Energiboring

Hvorfor velge en energibrønn?

Ønsker du en miljøvennlig og selvfinansierende varmeløsning? Da burde du benytte deg av en energibrønn. En energibrønn er et borehull i bakken som utnytter bergvarmen ved hjelp av en varmepumpe. Vannet i brønnen er kontaktmediet mellom kollektorslangen og fjellet. Vi leverer  også turbokollektorslange (rillet innvendig) som igjen gir 10 – 15 % bedre varmeopptak. Den vannfylte delen av brønnen kalles effektiv brønn. Temperaturen i brønnen er normalt årsmiddeltemperaturen på stedet, + 1°C. Vi kan bore helt ned til ca. 250 meter på energibrønner. 

Boring av energibrønn

Hvor kan jeg ha energibrønn?

Prinsipielt kan energibrønner bores overalt. Vi kan, med vår erfaring og kunnskap, gi deg råd om boring i forskjellig grunn- og bergformasjoner. Med på kjøpet får du god miljøprofil og besparelse på dine fremtidige energikostnader.

Fjellboringen foregår med en annen type borkrone (115 mm.) som føres ned ved hjelp av gjengede stål borstenger (3 m.) til angitt dybde. Ved avsluttet boring vaskes hullet nøye, og ferdig tillaget kollektor med bunnlodd og kjølemedie (Hx35) senkes i hullet.

Kontakt oss for en uforpliktende befaring

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle